Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги моля за малко помощ.Купих си нови дискове 305мм.от гта и нови накладки ате за голямото брембо сега ми остана само да се сдобия с преходни планки.Дайте идея към кого да се обърна за да си купя или да ми даде чертеж за да си ги направя.Колата е 147 2.0
    Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
      Колеги моля за малко помощ.Купих си нови дискове 305мм.от гта и нови накладки ате за голямото брембо сега ми остана само да се сдобия с преходни планки.Дайте идея към кого да се обърна за да си купя или да ми даде чертеж за да си ги направя.Колата е 147 2.0
      Мога да помогна с рязането на планките, понеже работя на машина за плазмено рязане. Само ми трябва чертеж.
      Alfa 156, 2.0 TS
      VW Vento 1.8- Бившата
      Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Колеги възможно ли е свирещи–разбити ролки на пистов ремък,толкова да затормозят двигателя,че при рязко подаване на газ колата да пуши адски много?
        145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
        159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
        159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщение
          Колеги възможно ли е свирещи–разбити ролки на пистов ремък,толкова да затормозят двигателя,че при рязко подаване на газ колата да пуши адски много?
          Откачи ремъка и ще разбереш !
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• То аз го разбрах,но немога да го повярвам!
            Значи не бях сменял ролките на пистовия и преди около три седмици започна едно леко просвирване,което с всеки ден се усилваше.Междовремено колата започна да пуши и то доста.Престигнаха ми ролките и докато намеря време да ги сменя,станах като линеѝка.Проверих за грешки в компа,но нямаше.След смяна и на трите ролки,естествено паразитни шумове нямаше.Докато беше дигната давам газ до 4к,но пушек няма.Викам да пробвам едно кръгче,пушек пак няма.Не е от нафтата защото резервоара беше на половина и вече почти 500
            км. няма пушеци.И в трите ролки имаше звън,но в тази на обтегача и голям луфт.И все пак това са пет цилиндара,чак пък толкова да се затормозят?
            145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
            159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
            159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Извинявам се, ако не му е тук мястото. Препоръчайте ми човек в град Русе при който да закарам колата от подписа. Проблема е следния: отпред имам някакво скърцане и като ходих при един майстор ми каза, че "торсионната щанга" или нещо такова беше. Има тампони за смяна, но ми каза, че не може да се сменят тампоните, а се сменяла цялата щанга на която ми обяви цена за нея от около 300лв.

Благодаря!
              Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

• Стабилизираща щанга е. Най-вероятно са ти заминали средните тампони. До 1-2 години вярно не се подменяха, но вече го има като консуматив. За Варна мога да ти кажа за 156 цена.
                Те са два тампона по 24лв. единия = 48лв.
                За работа около 100 лв., защото има да се сваля магаре.
                Mercedes S320 W220
                Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

• Моя грешка това са били биалетките...... Да благодаря колега намерих си от тези тампони за които говориш. Ще си заръчам и ще сменям.
                  Last edited by Nyagolov; d.m.y г., 18:41.

Comment

• Първоначално публикувано от Nyagolov Покажи съобщение
                    Моя грешка това са били биалетките...... Да благодаря колега намерих си от тези тампони за които говориш. Ще си заръчам и ще сменям.
                    Здравей, колега, Nyagolov! Аз имам същия проблем с тампоните и като я заведох на моя майстор ми каза, че не се продават отделно само тампони, а вървят комплект с щангата. Иначе в Русе знам един майстор, казва се Митко и преди бачкаше в сервиза на пежо, но вече отвори свой собствен. За жалост съм му изтрил номера, но ако можеш разпитай някой за "Митко от сервиза на пежо" защото момчето работи изключително добре.
                    Поздрави
                    sigpic Alfa Romeo 147, 1.6 T.Spark, 105hp

Comment

• Благодаря Ви за бързите отговори. Ще видя какво ще направя тези дни и ще пиша какви са резултатите след това.

Лека вечер Ви желая!

Comment

• Е така се пишат легендите за скъпата поддръжка на Алфите !
                        Разбил се тампона - сменяй щангата , разбил се тампона - сменяй носача, разбил се тампона сменяй турбо и тн. после колата има скъпа поддръжка - правят ви на маймуни !
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Кво толкова, нали пък за сметка на митовете ги купуваме по-евтини. Нека си говорят хората.

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                            Кво толкова, нали пък за сметка на митовете ги купуваме по-евтини. Нека си говорят хората.
                            И ги продаваме още по-евтини
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Колеги дали ще е проблем това,че накладките имат малко по голяма работна площ от дисковете с около 2мм.Дисковете са 305мм от 156гта и накладките уж са за същия модел.
                              Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Колеги да питам от скоро клапана на турбото ми издава странен бръмчащ звук след като загася колата понякога е 2-3 сек а понякога дори 10 15 !

На какво ли се дължи?

изчистих му филтъра и пак така като смукна маркуча на геометрията се движи !

и постоянно набива грешка за налягане на турбото на 2700оборота?

дайте идеи от какво може да е!

като я настъпя яко на 3та или 4та над 2500 оборота ми забива за секунда (като в дупка пада) и продължава без проблем,дразни ме много особенно като почна да изпреварвам по баирите!
                                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
                                X